1. DISPOZIȚII GENERALE

Serviciul www.familyhousebusteni.com este oferit de catre VIRIWO CONCEPT SRL (denumit în continuare “Family House”), persoană juridică română, cu sediul social în București, Bd. Timișoara, nr.77, sector 6, CP 061324, număr de ordine în Registrul Comerţului J40/18500/27.10.2021, cod unic de înregistrare RO45125462, având sediul secundar înregistrat în Bușteni, Str. Urlătoarei, nr. 24A, județul Prahova, CP 105500.

Prezentele Termeni și Condiții se aplica în contextul efectuarii de rezervări și al achiziționării serviciilor turistice prin intermediul platformei www.familyhousebusteni.com, în cadrul unității de cazare Family House, situată în Busteni, Str. Urlătoarei, nr. 24A, Prahova.

Prin accesarea, căutarea şi utilizarea website-ului şi prin efectuarea unei rezervări, confirmaţi şi sunteți de acord că aţi citit, înteles şi aţi fost de acord cu toţi termenii şi condiţiile precizate mai jos.

Family House își rezerva dreptul de a face modificări în conținutul acestui site, precum și prevederile acestor Termeni și condiții, fără niciun fel de notificare prealabilă a Clienților / Consumatorilor. În caz de divergență sau neînțelegeri între Family House și Consumator se vor aplica Termenii și condițiile valabile la momentul rezervarii serviciilor turistice de către Consumator. Family House garantează păstrarea și arhivarea tuturor versiunilor de Termeni și Condiții pentru pentru un istoric de 6 luni.

 1. DEFINIȚII și TERMENI

,,Site’’ – domeniul www.familyhousebusteni.com și subdomeniile acestuia.

„Conținut” cuprinde următoarele elemente:

 • toate informațiile disponibile pe site-ul www.familyhousebusteni.com care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament digital;
 • conținutul oricărui e-mail, mesaj trimis Consumatorilor de internet care interacționează cu Site-ul de către Family House prin mijloace electronice și / sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • date referitoare la Family House sau alte date oficiale ale Societății.

Vânzător – S.C.VIRIWO CONCEPT SRL, persoană juridica română, avand sediul social în București, Bd. Timisoara, nr.77, sector 6, CP 061324, cu număr de ordine în Registrul Comertului J40/18500/27.10.2021,cod unic de inregistrare fiscala RO45125462, avand sediul secundar înregistrat în Bușteni, Str. Urlătoarei, nr. 24A, județul Prahova, CP 105500.

Client / Consumator – persoană fizică sau juridică, care prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către Family House (site, social media, telefon, mail, etc.) interacționează cu site-ul efectuând o rezervare și achitând servicii turistice.

Servicii – toate serviciile care urmează a fi furnizate de către Vanzator Consumatorului ca urmare a rezervarii confirmate și achitate în avans (parțial sau integral) de către Consumator.

Rezervare – mesaje electronice ce intervin ca forma de comunicare dintre Consumator si Vanzator, prin care intenția de contractare a serviciilor turistice este confirmat de către Vanzator și se efectuează plata unui avans de către Consumator. 

Contract – reprezinta contractul de prestari servicii turistice, elaborat și semnat între Vânzător și Consumator.

Tranzactie – încasarea sau rambursarea unei sume rezultate din vânzarea Serviciilor de către VIRIWO CONCEPT SRL Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor bancare.

Campanie – acțiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de Servicii având o valabilitate predefinită și tarif prestabilit de către Vanzator.

SC VIRIWO CONCEPT poate publica pe Site informatii despre Servicii și/sau promoții practicate de către acesta sau de către oricare alt tert cu care SC VIRIWO CONCEPT are încheiat un contract de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp și în funcție de regulamentul sau criteriile de eligibilitate ale campaniilor promoționale.

Platforme partenere de booking Family House comercializează servicii turistice inclusiv prin intermediul platformelor partenere de booking : booking.com, airbnb.com, travelminit.ro, etc. 

„Date cu caracter personal” – orice informație privind o persoana fizică identificată sau identificabilă (“persoana vizată”). Reprezinta date personale (enumerare neexhaustiva): numele si prenumele persoanei, adresa de e-mail, numărul de telefon etc.;

„Operator de date cu caracter personal” – înseamnă persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism care, singur sau împreuna cu altele, stabilește scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal. În ceea ce privește Site-ul, operatorul de date este reprezentat de VIRIWO CONCEPT SRL;

Review – o evaluare scrisă de către beneficiarul unui serviciu, evaluare redactata pe baza experienței personale și capacității acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune dacă serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de către prestatorul de servicii; 

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfacție a unui Client/Consumator fată de serviciile contractate. Rating-ul se exprimă sub forma de stele;

În site sunt preluate și publicate review-ul și rating-ul dat de către Clienții Family House pentru rezervările făcute prin intermediul platformelor partenere de booking.

 1. POLITICA GENERALĂ FAMILY HOUSE

Efectuarea Rezervărilor : 

Rezervarea serviciilor turistice poate fi efectuat direct sau prin intermediul platformelor partenere de booking (booking.com, Airbnb.com, TravelMinit.com, etc.) accesand link-urile redirectionale din site.

Rezervare directă se poate face prin telefon : 0758 – 091 135 sau prin mail familyhouse392@gmail.com, precizând numele, numărul de persoane, perioada și serviciile dorite.  

Rezervările sunt considerate garantate la momentul confirmării plăţii parțial sau integral. Plata integrala se face cu min. 24 de ore înainte de check-in.

Rezervarea minima este de 2 nopți si 4 camere. 

Rezervările prin intermediul platformelor de booking se poate efectua respectând Termenii și Condițiile partenerilor.

Tarife și plata serviciilor :

Tarifele sunt exprimate și calculate în funcție de numărul de persoane/noapte  incluzând cota de TVA (9%) cât şi taxele locale (taxa salvamont, taxa de promovare turistică locală).

Modalităţile de plată acceptate : transfer bancar, plata cu card bancar, carduri de vacanţă (Sodexo, Edenred).

Plăţile prin card card bancar şi carduri de vacanţă se efectuează prin intermediul procesatorului de plată EuPlatesc şi numai după transmiterea unui link de plată din partea Vânzătorului către Cumpărător.

In cazul optiunii de plata ” Online prin card bancar “  sau “Card de vacanţă” veti fi redirectionat catre pagina securizata a procesatorului de plati unde veti completa un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra.

 – Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuaeaza prin intermediul sistemului “3-D Secure” dezvoltat de organizatiile de carduri Visa/MasterCard si care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca al celor realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

 – “3-D Secure” asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului virtual.

Important de stiut! – Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision de la detinatorul de card!

În cazul plăților online Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitenta a cardului acestuia, în cazul in care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru aceasta acțiune o poarta numai Consumatorul.

Preț cazare Luni – Joi : 200 lei/noapte/cameră

Preţ cazare Vineri – Duminică : 220 lei/noapte/camera

Tarife cazare sezon* – 250 lei/noapte/camera

*Sezon = sezon iarna și sărbătorile oficiale cu excepţia zilelor de Crăciun şi Anul Nou

Cazarea copiilor cu vârsta de până la 7 ani este gratuită.

Family House oferă parcare gratuită Clienților cazaţi.

Tarifele pot fi modificate în orice moment, modificarea tarifelor neafectând rezervările deja confirmate.

Modalitatea, condițiile de plată (integral sau parțial) cat și condițiile din campaniile promoționale pot fi diferite în funcție de canalul de rezervare folosită (platforme partenere de booking, Social Media, site, etc.)

Factura :

Factură Fiscală se eliberează  la solicitarea clienților persoane fizice sau juridice, respectand reglementarile prevăzute in articolul 319 din Codul Fiscal. 

In cazul rezervarilor prin platformele partenere de booking valoarea facturii emise de către Family House se referă la valoarea serviciilor de turism fără comisionul practicat de către platformele partenere. 

Anularea rezervarilor : 

Consumatorul are dreptul să renunțe gratuit la serviciile rezervate și plătite cu 48 de ore înainte de check-in. Contravaloarea serviciilor achitate vor fi restituite integral prin aceeași modalitate de plata cum au fost plătite, fără a se percepe vreun comision. 

În cazul anulării cu 24 de ore înainte de check-in se reține o penalizare de 30% din valoarea plătită de către Consumator, restul sumei fiind restituită Consumatorului prin aceeași modalitate de plată cum au fost achitate serviciile. 

În cazul neprezentării Clientului se reține valoarea integrală al rezervării.

Modificarea rezervărilor :

Clientul are dreptul să își modifice datele rezervării (perioada sejur, număr persoane) în orice moment cu acordul și în funcție de disponibilitatea serviciilor contractate fără sa i se perceapă comision suplimentar. În urma modificarilor Vanzatorul va încasa / rambursa diferenta de valoare de la / către Consumator.

Sosire şi plecare:

Orele de Check-in :  între orele 15.00 și 21,00

Checkout : cel târziu până la ora 11.00

Cazarea se face în sistem self check-in/check-out pe baza unui cod de acces transmis Clienților în prealabil. 

Regulamentul Casei : 

 • Sunt acceptate :

Copii sub varsta de 2 ani.

Adulți și vârstnici indiferent de rasă, sex, convingeri politice sau religioase.

Adolescenți sub 18 ani alături de un însoțitor adult.

 • Nu sunt acceptate :

Fumatul este strict interzis în interiorul locaţiei cu excepția zonelor prevăzute pentru fumatori.

Este interzis accesul cu animale de companie în locaţie.

Este interzisă setarea/resetarea/oprirea sistemelor de alarma, detectoare de fum, detector de monoxid de carbon, centrala termica, grila de programe TV, sistem de acces, monitorizare video,etc.

Aprinderea unei surse de foc deschis.

Introducerea în locație al armelor de foc, arme albe și droguri.

Petreceri fără respectarea orelor de liniște între 22,00 – 8,00.

Spaţiile publice exterioare ale locaţiei sunt supravegheate prin sistem video.

Family House îşi rezervă dreptul de a refuza/evacua Clientii aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau substanțelor interzise, nepoliticoși sau turbulenţi care prin atitudinea lor aduc prejudicii de imagine locaţiei sau deranjează locatarii din apropierea locației.

Clienții sunt răspunzători faţă de locaţie pentru daunele provocate și pentru incidentele din timpul sejurului.

Locaţia nu îşi asumă răspunderea pentru obiectele uitate, pierdute sau presupus furate în incinta locaţiei.

Reclamaţiile privind furtul, distrugerea sau deteriorarea bunurilor de către Clienți sunt aduse la cunoștința acestora în termen de cel mult 24 de ore de la check-out, recuperarea prejudiciului făcându-se pe cale amiabilă sau conform legislației în vigoare. 

Reclamații

Reclamațiile privind calitatea serviciilor turistice prestate se pot face pe loc pe toata durata sejurului, prin telefon sau e-mail la familyhouse392@gmail.com dar nu mai târziu cu 24 de ore față de check-out.

Soluționarea litigiilor 

Orice disputa cu referire la Termenii și Condițilei care ar putea sa apara dintre Client și Family House se va rezolva pe cale amiabilă în termen de 30 de zile de la înregistrarea reclamației. În caz contrar situația conflictuală va fi soluționat de către instanța competentă, conform dispozițiilor Codului de Procedură Civilă.

Family House nu răspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretenții, cheltuieli etc., în cazul în care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor și condițiilor.

 1. Protectia mediului si 0 Risipa :

Protecția mediului reprezintă o preocupare permanentă pentru Family House.

Colectarea și ridicarea deșeurilor se face selectiv în pubele special dedicate din incinta locației.

Rugăm Clienții să ne ajute să fim mai buni prin a colecta deșeurile pe următoarele sortimente : MENAJER, HÂRTIE, PLASTIC+METAL ȘI STICLĂ.

0 Risipă a resurselor este de asemenea este important dat fiind faptul că resursele sunt finite și utilizarea lor într-un mod înțelept ajută societatea de viitor să se bucure de aceleași resurse ca noi. În acest sens utilizăm sisteme SMART HOME pentru controlul încălzirii, iluminat și consumul apei.

 1. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulatie a acestor date, modificata și completata, SC VIRIWO CONCEPT SRL are obligația de a administra în condiții de siguranța și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care Consumatorul le furnizeaza în procesul de comanda și plata.

Scopul colectării datelor de către Viriwo Concept SRL este: informarea Clienților/Cumpăratorilor privind situația rezervărilor, emiterea facturilor, rezolvarea anulărilor sau litigiilor referitoare la o Comanda sau serviciilor achizitionate.

 1. Dreptul la proprietate intelectuală

Denumirea Site-ului și însemnele grafice ale acesteia sunt proprietatea Family House, astfel aceste elemente nu pot fi preluate, copiate sau folosite fără acordul scris al proprietarului.

Conținutul, astfel cum este definit în preambul, încluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a VIRIWO CONCEPT SRL, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute în acest sens în mod direct sau indirect (prin licențe de utilizare și/sau publicare).

Clientului/Cumparatorului nu ii este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui Conținut în orice alt context decât cel original intenționat de VIRIWO CONCEPT SRL, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepărtarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al  VIRIWO CONCEPT SRL asupra Conținutului precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decât cu acordul scris expres al VIRIWO CONCEPT SRL.

Clientul/Cumparatorul poate copia, transfera și/sau utiliza Conținut numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intra în conflict cu prevederile acestui document.

 1. Confidențialitate

SC VIRIWO CONCEPT SRL va păstra confidențialitatea informațiilor de orice natura pe care Clienții le furnizează. Dezvăluirea informațiilor furnizate se va putea face doar în condițiile menționate în prezentul Document.

Nicio declarație publică, promovare, comunicat de presă sau orice alt mod de dezvăluire către terțe părți nu va fi făcută de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fără consimțământul prealabil scris al Vânzătorului.

 1. CLAUZE FINALE

Toate informațiile folosite pentru descrierea Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Acest document de acord între părți a fost redactat în conformitate cu legislația aplicabilă pe teritoriul României.

Ultima actualizare: 22.09.2023

VIRIWO CONCEPT SRL